Kastamonu’da Anne ve Çocuğunun Şüpheli Ölümüyle İlgili Soruşturma Sürüyor
Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde yaşayan Huriye Helvacı, 2 Kasım sabahı 5 yaşındaki oğlu Osman ile birlikte evden ayrıldıktan sonra kendilerinden haber alınamadı. Yakınlarının ihbarı üzerine AFAD, jandarma ve emniyet ekipleri bölgede geniş çaplı arama çalışması başlattı.
Arama Çalışmaları ve Acı Haber
Ekiplerin Köseali mevkiinde drone desteğiyle yürüttüğü saha taraması sırasında, küçük Osman’ın ve yaklaşık 200 metre mesafede anne Huriye Helvacı’nın cansız bedenlerine ulaşıldı. Olay yeri incelemelerinin ardından anne ve oğlunun naaşları, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla Ankara Adli Tıp Kurumuna gönderildi.
Ekranlara Yansıyan İddialar ve Şüpheler
Olayın ardından TV programına katılan ve aileyle bağlantısı olduğu iddia edilen kişiler ifadelerde bulundu:
Mustafa Uzun: Huriye Helvacı’nın eşinin iddiaları üzerine programa katılan Mustafa Uzun, olaydan birkaç gün önce kendisiyle görüştüğünü doğruladı ancak kaybolma olayıyla bir ilgisinin bulunmadığını beyan etti.
Mehmet Battal: İsmi şüpheler arasında geçen üvey dayı Mehmet Battal ise Huriye Helvacı’yı tanımadığını ifade etti.
Ekiplerin fiziki bulgular ve tanık beyanları doğrultusunda olayla ilgili başlattığı geniş çaplı soruşturma devam ediyor.